Servicii oferite

ahwi-rf-1000-2000-tuskomaro,ed92cede

Defrişăm și curăţăm păşuni cu ajutorul utilajului Raptor 300 cu tocător forestier M650 sau cu mulcere (freze) trase de tractor.

 Raptor 300 este destinat exclusiv lucrărilor forestiere, precum și recultivării și îngrijirii suprafețelor cu vegetație.

Vehiculul portant Raptor 300 este echipat cu tocătorul forestier M650/550. La deplasarea înainte, tocătorul forestier va culca lemnul și va strivi rămurişul și desișul de pe jos. Chiar și rizomii de sub sol pot fi frezați. Pentru prelucrarea de precizie a materialelor organice, tocătorul forestier funcţionează și în marșarier. Materialul mărunţit rămâne în urmă sub forma unui strat de protecție.

Mașină Raptor 300 este proiectată special pentru lucrări dificile, cum ar fi: defrișarea, întreținerea vegetației de lângă conductele și cablurie electrice, crearea drumurilor de acces pentru pompieri, cât și lucrări de recultivare din domeniul agricol și din silvicultură. Mașină se poate deplasa pe teren accidentat. Poate traversă ape cu adâncimi de până la 500/1000 mm. La deplasarea pe versanți, trebuie să se respecte pozițiile oblice permise notate în datele tehnice. Deplasarea peste ape înghețate este interzisă.

Serviciile de curătare se pot presta pe orice fel de teren (pe terenurile cu înclinație mai mare de 35 grade), în orice tip de vegetație, în toate zonele: deal, munte, luncă, marginea lacurilor, marginea drumurilor, a cursurilor de apă, etc. Grosimea maximă a vegetației pe care o tăiem și mărunţim este de până la 15 cm. Dar, trunchiurile de peste 15 cm diametru, se folosesc ca și lemn de foc, sunt gratis, dacă proprietarul își curăţă singur terenul și le duce acasă, numai dacă esența de pe teren (pășune de pildă) este potrivită pentru lemn de foc.

 Reabilitare de terenuri degradate – începând de la fază de proiectare, până la recepția lucrărilor. În acest caz, este recomandată curăţarea de tufe sub nivelul solului, cu utilaje specializate care toacă rădăcinile la 10 – 50 cm sub nivelul solului. Apoi se terasează terenul în funcție de necesităţiile rezultate din proiect. După care se replantează arboret folositor (fag, stejar, molid, etc.) și terenul în lucru se îngrădeste. (Aceste tipuri de proiecte pot fi finanțate din fonduri UE!!!).